Intervenție terestră trasfrontalieră SMURD. Paramedicii au adus o pacientă din Austria în R.Moldova

  • 27 Noiembrie 2021 12:54
Intervenție terestră trasfrontalieră SMURD. Paramedicii au adus o pacientă din Austria în R.Moldova

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a efectuat o intervenție transfrontalieră terestră SMURD din Austria, Viena pentru a aduce în R.Moldova o femeie care a suferit un politraumatism în urma căderii de la înălțime.

Pacienta, în vârstă de 62 de ani, a fost preluată de echipajul SMURD Moldova de la spitalul din orașul Viena unde aceasta a trecut prin trei intervenții chirurgicale.

Conform IGSU, intervenția de transportare a durat 17 ore. Astăzi, 27 noiembrie, medicii și paramedicii au adus femeia în siguranță, iar la destinație aceasta a fost internată pentru ulterioare îngrijiri la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău. Pe parcursul drumului, pacienta a fost strict monitorizată de specialiști, fără de a suporta complicații suplimentare. La Chișinău femeia urmează să primească în continuare tratament medical.

Potrivit informațiilor IGSU, de la începutul anului 2021 aceasta este a noua intervenție transfrontalieră terestră SMURD realizată de către instituție pentru cetățenii Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,66 m/s
Fri
23
Sat
25
Sun
25
Mon
25
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău