INTERVENȚIE SMURD | Femeia care a suportat arsuri din cauza unei explozii, transportată de urgență la un spital din Chișinău

  • 15 Aprilie 2019 14:09
INTERVENȚIE SMURD | Femeia care a suportat arsuri din cauza unei explozii, transportată de urgență la un spital din Chișinău

Echipa aero–medicală SMURD Iași a intervenit, astăzi, 15 aprilie, pentru a transporta o femeie în vârstă de 52 de ani care suportat combustii de gradul I și II pe suprafața corpului.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, elicopterul SMURD a transportat pacienta din spitalul raionului Sângerei la Chișinău. Persoana a fost strict monitorizată de echipajul de medici și paramedici SMURD Iași, fără a fi înregisrate complicații pe parcursul zborului. La Chișinău, femeia a fost preluată de medici, cu ambulanța, de pe stadionul Dinamo și a fost internată de urgență la Centrul Republican de Leziuni Termice pentru îngrijiri ulterioare.

Potrivit IGSU, femeia a suferit arsuri după ce a avut loc o deflagrație, pe 10 aprilie, în gospodăria acesteia. Explozia s-a produs într-o construcție auxiliară din cauza scurgerii de la o butelie de gaz de tip propan butan. Conform datelor Inspectoratului de la începutul anului 2019 au avut loc cinci misiuni aero medicale în Republica Moldova, iar de la lansarea proiectului transfrontalier SMURD, au fost realizate 65 de zboruri pentru a interveni în cazurile ce vizeaază cetățenii din R.Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău