Intervenția în Orientul Mijlociu a fost ''cea mai proastă decizie din istoria SUA'', afirmă Trump

  • 09 Octombrie 2019 17:16
Intervenția în Orientul Mijlociu a fost ''cea mai proastă decizie din istoria SUA'', afirmă Trump

Președintele american Donald Trump a afirmat miercuri că intervenția în Orientul Mijlociu a fost "cea mai proastă decizie din istoria SUA", la trei zile după ce a anunțat retragerea trupelor americane din sectoare apropiate de frontiera turcă din nordul Siriei, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Anunțul surpriză de duminică al lui Trump a părut să dea undă verde unei operațiuni militare turce împotriva forțelor kurde, aliatele Washingtonului în lupta antijihadistă, operațiune a cărei lansare a și fost anunțată miercuri după amiază de președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

"SUA nu ar fi trebuit să meargă niciodată în Orientul Mijlociu. Războaiele stupide fără sfârșit sunt terminate pentru noi!", a insistat miercuri Trump în mesajele sale cotidiene pe Twitter.

"Îi vom aduce acasă încet și sigur pe formidabilii noștri soldați și militari", a mai transmis Trump, potrivit căruia conflictele din Orientul Mijlociu au costat SUA circa "8000 de miliarde de dolari" și mii de vieți.

"Am plecat la război din cauza unei presupuneri false și care acum s-a dovedit a fi ca atare: armele de distrugere în masă. Nu era niciuna!", a menționat liderul de la Casa Albă, referindu-se la intervenția americană din Irak din 2003.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău