Interreg NEXT România - Republica Moldova: 40 milioane euro pentru investiții transfrontaliere

  • 09 August 2023 13:10
Interreg NEXT România - Republica Moldova: 40 milioane euro pentru investiții transfrontaliere

Comitetul de Monitorizare al Programului Interreg NEXT România - Republica Moldova a aprobat Ghidul solicitantului pentru proiectele de investiții transfrontaliere. Apelul de proiecte, în valoare de 40 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, va fi lansat în zilele următoare, cei interesați având la dispoziție patru luni pentru a depune cererile de finanțare, transmite Radio Chișinău.

Reprezentanții celor două state s-au reunit marți, în cadrul celei de-a doua ședințe a Comitetului de monitorizare a programului, pentru a aproba criteriile de acordare a finanțării pentru proiectele cu o componentă de investiții (proiecte standard), precum și modul în care se vor derula selecția, evaluarea și contractarea, se arată într-un comunicat de presă al MDLPA transmis AGERPRES.

Cei interesați să acceseze fondurile disponibile prin acest program de cooperare vor putea depune proiecte care vizează reabilitarea, modernizarea și dotarea infrastructurii de educație, sănătate și turism din județele de graniță din România - Botoșani, Iași, Vaslui și Galați și de pe întregul teritoriu al Republicii Moldova.

De asemenea, vor putea primi finanțare europeană proiectele care au drept obiectiv combaterea schimbărilor climatice și protecția biodiversității din zonele acoperite de program, a precizat MDLPA.

Autoritatea de management a prezentat reprezentanților celor două țări cerințele pentru finanțarea proiectelor cu valoare mică, pentru care Ghidul solicitantului se află în consultate publică până pe data de 31 august la adresa https://www.ro-md.net/ro/noutati-2021-2027/consultare-publica-ghidul-solicitantului-pentru-proiecte-cu-valoare-mica.

Programul Interreg NEXT România - Republica Moldova are un buget de 77,3 milioane de euro, fonduri nerambursabile, la care se va adăuga contribuția națională.

Domeniile vizate de acest program sunt Sănătatea, Educația, Turismul și Cultura, adaptarea la schimbările climatice, biodiversitatea, buna guvernanță și managementul frontierei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău