Interpol a refuzat să-l introducă pe fostul deputat democrat Vladimir Plahotniuc în lista persoanelor anunțate în căutare internațională

  • 27 Septembrie 2019 17:21
Interpol a refuzat să-l introducă pe fostul deputat democrat Vladimir Plahotniuc în lista persoanelor anunțate în căutare internațională

Interpol a refuzat să-l introducă pe fostul deputat democrat Vladimir Plahotniuc în lista persoanelor anunțate în căutare internațională, din motiv că dosarul acestuia intentat în Federația Rusă ar fi unul politic.

Potrivit Ria.ru, preluat de TV8, astăzi, Tribunalul Tver din Moscova a respins demersul anchetatorilor privind emiterea mandatului de arestare preventivă  în contumacie (n.r. în absența acuzatului) pe numele lui Plahotniuc și întoarcerea demersului ofițerului de urmărire penală fără examinare. 

După cum scrie sursa citată, explicația judecătorului a fost că asemenea mandate de arestare, în lipsa acuzatului, pot fi emise doar în cazul în care acesta este anunțat în căutare internațională.

Daria Constantinova, avocata lui Vlad Plahotniuc pe dosarul de trafic de droguri care este în derulare în Rusia, a spus, potrivit sursei citate, că cei de la Interpol au considerat că dosarul are implicații politice și este rezultat al neînțelegerii lui Vlad Plahotniuc cu șeful statului Igor Dodon.

Sursa:TV8

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău