Interdicția vânzării țigărilor în apropiere de școli și spitale este constituțională

  • 25 Aprilie 2019 11:38
Interdicția vânzării țigărilor în apropiere de școli și spitale este constituțională

Hotărârea Curții Constituționale pentru controlul constituționalității articolului 25 alin. (6) din Legea nr. 278 din 14 decembrie 2007 privind controlul tutunului va fi publicată mâine în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei CCM, interdicția comercializării produselor din tutun în apropierea instituțiilor de învățământ și a instituțiilor medico-sanitare este constituțională. Înaltul for a examinat sesizarea depusă de către ex-deputatul Simion Grișciuc. Acesta susținea că actualele prevederi nu asigură o concurență loială între comercianți, deoarece legea interzice comerțul cu tutun în apropiere de școli și spitale doar în spații mai mici de 20 m2, fără a se răsfrânge în privința unităților comerciale cu o suprafață mai mare.

Curtea a considerat că unitățile comerciale staționare dispun de mai multe garanții decât unitățile comerciale provizorii și a considerat că tratamentul diferențiat existent în acest caz este justificat. 

Curtea a respins sesizarea depusă de către Simion Grișciuc și a recunoscut constituțional articolul 25 din legea privind controlul tutunului.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău