Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre R.Moldova și România - unul din subiectele discutate de premier cu șefa brioului BERD

  • 10 Septembrie 2021 16:35
Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre R.Moldova și România - unul din subiectele discutate de premier cu șefa brioului BERD

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu șefa biroului Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare în R. Moldova, Angela Sax. În cadrul discuției au fost trecute în revistă proiectele investiționale, finanțate de BERD, care sunt în derulare în sectorul public. Este vorba, în special, de proiecte de reabilitare a drumurilor, care se află în faza a IV-a și proiectul de reabilitare a infrastructurii feroviare.

La fel, au fost discutate proiectele legate eficiența energetică, reabilitarea rețelelor de transport electric și interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România.
Au fost analizate și prevederile viitorului proiect de management a deșeurilor solide care vine să contribuie la îmbunătățirea serviciilor în acest domeniu la nivel național. Totodată, s-a convenit ca echipele de la Guvern și de la BERD să revadă conceptele proiectelor și studiile de fezabilitate aferente pentru a putea lua decizii corecte cu privire la acordarea unor proiecte și Acorduri noi.
 
Pe final s-au adus în discuție detaliile participării ambelor părți în cadrul Consiliului de Directorii a BERD, un eveniment online de două zile, care înlocuiește înlocuiește tradiționala Vizită de consultare a consiliului spre sfârșitul strategiei de livrare a BERD în țările de operațiuni.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău