Interceptări audio | Noi detalii privind dosarul medicilor reținuți după perchezițiile la CRDM și clinici private

  • 31 Iulie 2018 10:26
Interceptări audio | Noi detalii privind dosarul medicilor reținuți după perchezițiile la CRDM și clinici private

Paisprezece persoane sunt bănuite de corupere pasivă și abuz de serviciu în dosarul medicilor reținuți pentru crearea unei scheme infracționale de estorcare a banilor de la pacienți, anunță Centrul Național Anticorupție (CNA).

Potrivit CNA, din cei 14, șapte sunt deținuți în izolatoarele CNA și poliției pentru 72 de ore și doar unul dintre bănuiți își recunoaște vina pe deplin.

„Astăzi, procurorii anticorupție urmează să pună sub învinuire cele șapte persoane, iar ulterior să ceară instanței de judecată aplicarea, pe numele lor, a arestării preventive pentru 30 de zile”, precizează reprezentanții Centrului. 

Legislația în vigoare prevede o pedeapsă de până la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe o perioadă de până la 10 ani și o amendă în mărime de 8 000 de unități convenționale. CNA c aprezentat și două interceptări audio dintre două persoane din dosarul medicilor reținuți, care vorbesc despre o pacientă. 

Amintim că, ieri, în cadrul perchezițiilor la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală și clinici private, au fost ridicate mai multe sume de bani, în diferită valută, estimate la 7 milioane de lei. Banii au fost ridicați din birourile de serviciu ale unor medici, de la domiciliile lor, precum și din casetele metalice, depuse în două bănci comerciale din Capitală.

Șeful secției imagistică și tomografie computerizată din cadrul Centrului republican de diagnosticare medicală ar fi organizat o rețea de medici din instituțiile medicale de stat și din clinici private, prin intermediul cărora oferea servicii contra cost pacienților. În urma înțelegerii prealabile, medicii trimiteau pacienții pentru investigații tomografice, ocolind programările corespunzătoare. Astfel, pacienții ar fi achitat banii direct șefului Secției imagistică și tomografie computerizată, fără ca sumele să fie reflectate în evidența spitalului, iar medicii care „furnizau pacienți" ar fi fost remunerați pentru fiecare om cu o parte din banii primiți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău