Întâlnirea echipei FMI cu Pavel Filip

  • 23 Februarie 2016 14:38
Întâlnirea echipei FMI cu Pavel Filip

Misiunea Fondului Monetar Internațional (FMI), care efectuează o vizită în Moldova în perioada 23-29 februarie, a avut primele întâlniri.

Reprezentanții FMI s-au întâlnit în prima parte a zilei de astăzi, 23 februarie, cu premierul Pavel Filip. Ulterior a urmat o vizită la Ministerul Economiei, transmite IPN.

Guvernul informează că părțile au făcut un schimb de opinii privind evoluțiile economice recente și politicile promovate de autorități pentru menținerea stabilității macroeconomice și asigurarea bunei guvernări. Șeful executivului a menționat importanța vizitei misiunii FMI pentru restabilirea încrederii partenerilor externi și deblocarea finanțării externe, necesare pentru implementarea reformelor complexe.

Ivanna Vladkova-Hollar, șefa echipei de experți ai FMI, a menționat că prioritățile Guvern corespund, în linii mari, celor identificate de FMI. Oficialul a concretizat, că scopul misiunii este să se informeze despre politicile și prognozele macroeconomice promovate de autorități, situația din sistemul financiar-bancar și politicile bugetar-fiscale.

Următoarele vizite vor avea loc la Banca Națională a Moldovei, iar apoi la Ministerul Finanțelor. După care vor fi și întâlniri cu donatorii externi ai Republicii Moldova – Ambasada Statelor Unite ale Americii și cu Delegația UE la Chișinău.

În programul reprezentanților FMI nu sunt prevăzute declarații de presă.

Misiunea nu are mandatul de a negocia un program de asistență financiară. Rezultatele misiunii nu vor fi discutate de către Consiliul de directori executivi al FMI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:9,26 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău