Întâlnire la nivel înalt la Palatul Victoria de la București

  • 24 Aprilie 2018 10:52
Întâlnire la nivel înalt la Palatul Victoria de la București

O întâlnire la nivel înalt între oficialități din România, Grecia, Serbia și Bulgaria are loc marți la Palatul Victoria.

Pe agendă se află proiectele comune de dezvoltare regională. Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić și premierii Bulgariei și Greciei, Boiko Borisov și Alexis Tsipras, vor fi primiți de șeful executivului român la Palatul Victoria la ora 16:50 și imediat va începe cea de-a treia reuniune la nivel înalt România - Bulgaria - Grecia - Serbia.

Primul eveniment de acest gen a avut loc la Varna, în octombrie anul trecut și apoi la Belgrad, două luni mai târziu. Discuțiile de astăzi vor viza interconectarea regională și în acest sens vor fi analizate proiecte de infrastructură energetică și de transport, de asemenea, teme ce țin de agenda europeană, dar și stadiul aderării Serbiei la Uniunea Europeană. România, Bulgaria și Grecia sprijină acest obiectiv.

Mai mult, fostul premier al României, Mihai Tudose spunea în decembrie anul trecut, la Belgrad, că „cele patru state pot să fie în egală măsură o poartă de intrare și respectiv de ieșire din spațiul comunitar, dar și un zid de apărare al acestuia."

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău