Întâlnire istorică unu-la-unu între președinții Donald Trump și Kim Jong-Un. Ce au declarat cei doi lideri

  • 12 Iunie 2018 07:41
Întâlnire istorică unu-la-unu între președinții Donald Trump și Kim Jong-Un. Ce au declarat cei doi lideri

În aceastădimineață, președintele Statelor Unite, Donald Trump, și liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, au început convorbirile, în cadrul a ceea ce întreaga lume a denumit "o întâlnire istorică".

Discuțiile au început la ora 4.00 la hotelul Capella, de pe insula Sentosa, din Singapore.

Phenianul și-a anunțat anterior agenda, prin intermediul presei oficiale, potrivit căreia urmărește stabilirea unei noi relații, pentru o eră nouă,  și rezolvarea unor probleme de interes comun, care să ducă la normalizarea relațiilor bilaterale.

La rândul său, președintele Trump subliniase,  pe Twitter, că "se îmbarcă într-o misiune a păcii", după cum a transmis corespondenta RRA la Washington, Doina Saiciuc. La începutul întâlnirii istorice, cei doi lideri au fost  singuri, față în față, însoțiți numai de câte un translator.

Întâlnirea a început cu un moment așteptat de întreaga lume: cei doi lideri și-au strâns mâinile și au zâmbit! Jurnaliștii au avut acces doar în primele minute, în încăperea unde cei doi lideri au intrat, însoțiți numai de translatori. Înainte de ora 5.00, mai mulți consilieri, de fiecare parte, se alătură discuțiilor, transmite CNN. 

CNN menționează că, la finalul acestei părți, liderul american le-a spus jurnaliștilor că întâlnirea a fost "foarte, foarte bună". Președintele nord-corean nu a oferit nicio informație, când a fost întrebat dacă va reunța la armele nucleare. A răspuns, în schimb, Donald Trump, care a afirmat că vor lucra împreună pentru a rezolva această problemă.

Pentru a doua etapă a convorbirilor, celor doi președinți li s-au alăturat câțiva membrii ai fiecărei delegații și au urmat discuții extinse, pe diverse teme de interes comun. Președintele Donald Trump are prevăzută o conferință de presă la ora 11.00. 

Între timp, este prevăzut un prânz de lucru, la care vor participa cele două delegații.

Sursa: RRA

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău