Întâlnire de lucru între conducerea Poliției de Frontieră și EUBAM

  • 23 August 2022 20:00
Întâlnire de lucru între conducerea Poliției de Frontieră și EUBAM

Șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a avut astăzi, 23 august 2022, o întâlnire bilaterală cu șeful Misiunii UE de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM), Slawomir Pichor. În cadrul discuțiilor au fost abordate, într-un dialog pragmatic și constructiv, temele de pe agenda bilaterală, stadiul cooperării, precum și prioritățile de conlucrare pe mai departe.

Interlocutorii au exprimat interesul pentru desfășurarea activităților comune pe linia de pregătire a formatorilor în cadrul Poliției de Frontieră în diferite domenii de competență. De asemenea, au fost discutate oportunitățile de consolidare a cooperării în contextul unor schimbări organizatorice la nivelul Inspectoratului General, odată cu implementarea noi structuri instituționale și reformarea direcțiilor operative.

Rosian Vasiloi a propus partenerilor EUBAM de a ajusta planul comun de lucru, în dependență de necesitățile în activitatea de control și supraveghere a frontierei de stat, care din 24 februarie, de când Ucraina este în război, se desfășoară în regim intensiv.

În finalul întrevederii, unanim a fost evocată necesitatea dezvoltării cooperării pe aspecte de importanță pentru securitatea frontierei în regiune, fiind salutat sprijinul multidimensional al partenerilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău