Instruiri anticorupție pe timp de pandemie, cu ajutorul unui centru mobil

  • 25 Iulie 11:51
Instruiri anticorupție pe timp de pandemie, cu ajutorul unui centru mobil

Un centru mobil de instruiri anticorupție a fost lansat în premieră de PNUD și CNA. Acesta va asigura desfășurarea activităților de prevenire a corupției în diferite localități ale țării, iar pe perioada de pandemie va face posibilă organizarea acestora în aer liber, informează un comunicat al CNA

Centrul este amenajat într-un microbuz reutilat, dotat în așa fel încât să permită organizarea activităților în aer liber și în spații închise, atât pentru funcționari, cât și pentru populația generală – adulți și copii. Acesta dispune de echipamente electronice care permit prezentări video și grafice, având asigurat acces la Internet, precum și cu echipamente de comunicații, inclusiv imprimantă laser, boxe etc. În interior, spațiul este amenajat în așa fel încât să permită audierea cetățenilor care vor să discute cu un ofițer anticorupție, să denunțe un act de corupție.

Prima lecție de integritate cu utilizarea centrului mobil a avut loc, la 24 iulie, la Departamentul de înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto. Ofițerii anticorupție au utilizat mijloacele centrului mobil de instruire ca să vorbească despre statistica dosarelor penale intentate de CNA în perioada 2019-2020 pentru fraudarea permiselor auto, despre rigorile integrității, regimul cadourilor, modul de denunțare a infracțiunilor de corupție, influențelor necorespunzătoare.

Totodată, participanții au fost informați despre mecanismul avertizorilor de integritate, și în special, despre cum sunt protejați angajații sau foști angajați care denunță practici ilegale din entitățile în care activează sau au activat anterior. Angajații CNA au încurajat participanții să denunțe cazurile de corupție și i-au îndemnat să declare despre orice caz cunoscut de corupție la Linia Națională Anticorupție – 080055555.

Caravana mobilă anticorupție va ajunge în lunile următoare și în alte localități. Pe perioada restricțiilor, la toate întrunirile vor participa până la 50 de persoane.

Centrul mobil de instruire anticorupție a fost achiziționat în cadrul proiectului „Lupta cu corupția prin consolidarea integrității în Republica Moldova”, implementat de PNUD în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție, cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
1
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:3,6 m/s
Thu
2
Fri
6
Sat
6
Sun
4
Mon
3

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău