Instruirea străinilor în instituțiile de învățământ din Moldova se va face în baza unui nou Regulament

  • 23 Iunie 2017 19:17
Instruirea străinilor în instituțiile de învățământ din Moldova se va face în baza unui nou Regulament

Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința de astăzi, Regulamentul cu privire la studiile străinilor în instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Noile prevederi vor contribui la sporirea atractivității sistemului național de educație pentru cetățenii străini și îmbunătățirea calității serviciilor educaționale prestate.

Documentul aprobat reglementează organizarea studiilor persoanelor din alte state, fiind stabilită într-un mod detailat procedura de admitere a cetățenilor străini în instituțiile de învățământ general și profesional tehnic. În acest sens, în vederea eficientizării procedurii de înmatriculare, a fost redus numărul documentelor care urmează a fi prezentate Ministerului Educației, potrivit unui comunicat al Guvernului.

De asemenea, Regulamentul stabilește condițiile de admitere în învățământul superior din Republica Moldova pentru ciclurile de licență, master și doctorat și reglementează procedura de realizare a transferului studenților străini, atât de la instituții de învățământ din străinătate, cât și în interiorul țării. Cetățenii altor state vor putea opta pentru programe de studii în limba română sau limbile de circulație internațională autorizate, admiterea fiind condiționată de promovarea unui test de cunoștințe de limbă.

Potrivit Regulamentului, instituțiile de învățământ care prestează servicii educaționale străinilor vor fi responsabile pentru organizarea calitativă a procesului de instruire, autenticitatea și veridicitatea actelor din dosarele străinilor prezentate Ministerului Educației, familiarizarea persoanelor admise la studii cu legislația care vizează regimul străinilor în Republica Moldova și prezentarea anuală a rapoartelor statistice privind numărul de străini înmatriculați.

În prezent, 4369 de străini din 52 de state ale lumii sunt înmatriculați în instituțiile de învățământ din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău