Institutul pentru Studiul Războiului: Forțele ruse se pregătesc să atace Kievul în următoarele 24-96 de ore

  • 08 Martie 2022 14:22
Institutul pentru Studiul Războiului: Forțele ruse se pregătesc să atace Kievul în următoarele 24-96 de ore

Forțele ruse se pregătesc să atace Kievul în zilele următoare, potrivit unei analize realizate de Institutul pentru Studiul Războiului. Potrivit analizei, rușii stabilesc condițiile pentru un atac care ar putea avea loc în următoarele 24-96 de ore.

Grupul de analiză militară din SUA consideră că „forțele ruse își finalizează probabil pregătirile pentru un asalt din est și vest în următoarele 24-96 de ore pentru a cuceri Kievul”., transmite DIGI24.

„Rușii stabilesc condițiile pentru atac prin concentrarea proviziilor și aducerea unor întăriri, încercând să avanseze și să-și stabilizeze liniile și atacând orașul cu focuri din aer, artilerie și rachete, probabil menite atât să demoralizeze, cât și să deterioreze apărarea Kievului.”

Statul Major ucrainean a raportat pe 6 martie că rușii au început să acumuleze resursele de care ar avea nevoie pentru a lua cu asalt capitala. În același timp, Statul Major a remarcat că forțele ucrainene păstrează o bună apărare a orașului în acest moment.

Forțele ruse, afectate de probleme de logistică și aprovizionare, nu au avansat prea mult spre centrul Kievului, însă au atacat masiv orașele din apropierea capitalei, inclusiv clădiri de locuințe, omorând civili și distrugând infrastructura orașelor.

Forțele ruse și-au continuat eforturile pentru a asigura controlul asupra orașului Irpin, la aproximativ 20 de kilometri nord-vest de centrul Kievului, precum și a orașului Bucha, la aproximativ 4 kilometri nord de Irpin, în ultimele 24 de ore.

„Se pare că rușii folosesc o strategie de asediere și de înfometare în Irpin, similară activităților pe care le-au desfășurat în Siria, pentru a obliga predarea orașului. Statul Major ucrainean a raportat pe 7 martie că rușii le-au refuzat locuitorilor din Irpin apă, încălzire și asigurarea alimentelor esențiale timp de trei zile, fără a le permite locuitorilor să plece”, scriu experții din SUA.

Potrivit Statului Major ucrainean, trupe ruse aflate sub comanda liderului cecen Ramazan Kadyrov bombardau ținte civile pe 7 martie în orașul Myla, la aproximativ 7,5 kilometri sud-vest de Irpin. „Toate aceste rapoarte sunt în concordanță cu eforturile Rusiei observate anterior de a consolida controlul asupra acestei zone critice pentru a facilita progresele suplimentare spre sud și sud-est pentru a încercui Kievul și/sau pentru a lansa atacuri direct împotriva centrului Kievului”, mai scriu cei de la Institutul pentru Studiul Războiului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău