Institutul de Medicină Urgentă urmează a fi reabilitat energetic

  • 12 Octombrie 2023 17:08
Institutul de Medicină Urgentă urmează a fi reabilitat energetic

Institutul de Medicină Urgentă urmează a fi reabilitat energetic în cadrul Proiectului de Eficiență Energetică în Republica Moldova, finanțat cu susținerea Uniunii Europene, Banca Europeană de Investiții (BEI) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), informează MOLDPRES.

Măsurile de eficiență energetică au fost stabilite în urma unui audit energetic în funcție de necesitățile individuale ale clădirii. Măsurile vor contribui la reducerea consumului de energie cu până la 20% pentru energie electrică și 50% pentru energie termică, reducerea emisiilor de CO2, precum și diversificarea surselor de energie.

Astfel, principalele măsuri de care va beneficia instituția sunt: izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare, izolarea termică și renovarea acoperișurilor, izolarea termică a tavanelor subsolului, instalarea sistemului de iluminat tip LED, instalarea sistemelor fotovoltaice și altele. 

Proiectul de Eficiență Energetică în Republica Moldova are drept scop reabilitarea energetică a clădirilor instituțiilor publice din țară. În prima fază a proiectului, zece instituții medicale de importanță națională urmează a fi reabilitate energetic. De aceste condiții vor beneficia peste 1 milion de pacienți care vizitează anual cele zece spitale și în jur de 10.000 de lucrători medicali.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău