Institutul Cultural Român organizează mai multe evenimente culturale, de ziua Europei

  • 26 Aprilie 2019 15:57
Institutul Cultural Român organizează mai multe evenimente culturale, de ziua Europei

Mai multe evenimente culturale, organizate cu susținerea Institutului Cultural Român vor avea loc la Chișinău la începutul lunii mai, printre care un festival internațional de poezie, turneul Teatrului de copii și tineret din Iași, prilejuite de ziua Europei.

După sărbătorile pascale, în perioada 7-9 mai, teatrul de copii și tineret Luceafărul din Iași va prezenta în trei orașe din Republica Moldova un spectacol după ”Amintirile din copilărie” ale lui Ion Creangă. Spectacolul, în regia lui Constantin Brehnescu, scenografia Viorică Perju, este o reușită a stagiunii și întrunește actori tineri și mai experimentați, printre care Claudiu Gălățeanu, Viorel Vârlan, Ionela Arvinte, Raluca Pintilie, a declarat pentru Radio Chișinău, directorul adjunct al ICR în R. Moldova, Cătălin Bordeianu.

”Ce altceva putea fi mai potrivit pentru sărbătoarea Europei unite, decât un dar adresat copiilor, un nou spectacol al unui mare autor de literatură pentru copii, care reface atmosfera de epocă a satului tradițional moldovenesc, atmosferă completată de o muzică autentică…Educația prin cultură este singura modalitate a unui popor de a deveni”, a afirmat Cătălin Bordeianu.

În aceeași perioadă va avea loc Ediția a noua al Festivalului internațional al școlilor de film, Festivalul internațional de poezie, la care vor participa poeți dn Franța, Germania, România și la care ICR va acorda câteva premii importante.

Tot în prima jumătate a lunii mai vor avea loc și alte acțiuni organizate cu sprijinul ICR în colaborare cu instituții culturale din Republica Moldova, printre care Bienala Internațională de pictură, cu participarea celor mai reprezentativi pictori de pe ambele maluri ale Prutului, Universitatea de vară a sfântului Ioan cel milostiv, Mitropolitul Moldovei, Festivalul de film european și Bienala de cultură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chişinău
1,85 °C
nori împrăștiați
Umiditate:80 %
Vint:2,6 m/s
Sun
6 °C
Mon
6 °C
Tue
6 °C
Wed
10 °C
Thu
8 °C

Curs oficial BNM 23 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.1865 -0.0000
USD 17.7719 -0.0000
RON 4.0068 -0.0000
UAH 0.7293 -0.0000
RUB 0.2786 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău