Institutul Cultural Român anunță mai multe manifestări dedicate Anului Centenar

  • 22 Martie 2018 10:46
Institutul Cultural Român anunță mai multe manifestări dedicate Anului Centenar

O serie de manifestări dedicate împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România vor avea loc în orașul Leova. Evenimentele vor fi organizate în cadrul Programului Centenar al Institutului Cultural Român (ICR) „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Biblioteca publică raională Leova și  Muzeul de Istorie și Etnografie Leova.

Aceste manifestări vor avea loc pe 23 martie curent. „Seria de evenimente debutează cu prezentarea, la ora 12.00, în sala mare a Bibliotecii publice raionale Leova a expoziției „Basarabia în Primul Război Moldial”, urmată de prezentarea la ora 13.30, în incinta Muzeului de Istorie și Etnografie Leova, a expoziției „România și românii în Primul Război Mondial”, se anunță într-un comunicat al ICR Chișinău.   

Ambele expoziții vor fi prezentate publicului de academicianul Valeriu Matei, directorul ICR Chișinău. Exponatele vor putea fi admirate în perioada 23 martie - 23 aprilie curent. Partenerii media ai evenimentului sunt TVR Moldova, Radio Chișinău și Radio Datina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău