Instituțiile medicale vor fi dotate cu echipamente medicale performante, iar infrastructura ANSP va fi renovată

  • 17 Februarie 2023 14:44
Instituțiile medicale vor fi dotate cu echipamente medicale performante, iar infrastructura ANSP va fi renovată

Mai multe dispozitive medicale, necesare inclusiv acordării serviciilor de reabilitare post-COVID, precum echipamente de imagistică prin rezonanță magnetică, sisteme de angiografie și o cameră hiperbarică, vor fi procurate pentru instituțiile medicale din R. Moldova. De asemenea, va fi îmbunătățită infrastructura Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, anunță Ministerul Sănătății.

În acest sens, Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, 17 februarie, amendarea acordurilor de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, semnate la 28 aprilie 2020 și 9 august 2021. Prin amendarea acestora se urmărește redirecționarea mijloacelor financiare pentru acoperirea necesităților imediate ale sistemului de sănătate, în scopul consolidării capacităților acestuia.

Respectiv, de la subcomponenta cu privire la vaccinuri, lanțul de aprovizionare și prestarea de servicii vor fi realocate 10,3 mln. de euro către subcomponenta echipamente pentru spital, transport, echipamente de protecție personală. De asemenea, termenul de implementare a proiectelor va fi extins cu 11 luni, având în vedere timpul necesar pentru realizarea noilor activități planificate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău