Instituțiile de învățământ au fost somate să renunțe la supravegherea video

  • 15 Decembrie 2017 13:06
Instituțiile de învățământ au fost somate să renunțe la supravegherea video

Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP) a somat instituțiile de învățământ din țară să renunțe la instalarea mijloacelor de supraveghere video în sălile de studii, acordându-le 30 de zile pentru racordarea la aceste reguli.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, citat de IPN, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a fost informat despre decizia luată. Și instituțiile de învățământ au fost informate despre caracterul neconform al instalării mijloacelor de supraveghere video în sălile de curs.

CNPDCP face referire la o hotărâre a Curții Europene a Drepturilor Omului, emisă recent, în cazul a doi profesori universitari din Muntenegru, care au înaintat o cerere în atenția Curții prin care au susținut că supravegherea video din sălile de curs încalcă dreptul la viața privată și protecția datelor cu caracter personal. Astfel, CEDO a emis o hotărâre prin care a constatat încălcarea articolului din Convenția Europeană a Drepturilor Omului privind dreptul la respectarea vieții private și de familie.

CNPDCP va consulta și practica europeană pe partea ce ține de instalarea camerelor video în sălile de BAC. O concluzie finală va fi avansată în primăvară.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău