Instanța încă nu s-a pronunțat pe cererea procurorilor privind arestul preventiv pe 30 de zile. Tauber: „Vom demonstra nevinovăția”

  • 23 Iulie 2022 15:29
Instanța încă nu s-a pronunțat pe cererea procurorilor privind arestul preventiv pe 30 de zile. Tauber: „Vom demonstra nevinovăția”

Judecătoria sectorului Ciocana urmează să se pronunțe pe marginea cererii procurilor care solicită 30 de zile de arest preventiv în izolator pentru deputata Partidului „Șor”, Marina Tauber. Aceasta a fost pusă, azi, sub învinuire de către procurorii anticorupție, transmite Radio Chișinău.

La ieșirea din sala de judecată, Tauber a declarat că a luat cunoștință cu materialele acuzației, calificându-le drept „povești”.

„Vom demonstra nevinovăția noastră”, a declarat Marina Tauber, acuzând, din nou, că acțiunile împotriva sa sunt puse la cale de PAS și Maia Sandu „pentru a opri protestele.”

Avocatul Marinei Tauber, Iulian Balan, a spus presei că probele din dosar „sunt speculative” și fac trimitere la „terțe persoane”.

„Nici o probă nu face referire la Marina Tauber și în nici un act nu figurează numele ei”, a spus avocatul Balan.

Sâmbătă, un grup de susținători ai Partidului „Șor” au organizat o acțiune de protest și, totodată, de susținere a Marinei Tauber în preajma Judecătoriei Chișinău, sediul Centru. Printre aceștia s-au numărat deputați și consilieri ai formațiunii politice. Aceștia au scandat „Marina, suntem cu tine”. Unii dintre aceștia au acuzat Tauber a fost reținută pe nedrept, iar acțiunile nu sunt altceva decât persecutarea opoziției.

Amintim că Marina Tauber a fost reținută joi, 21 iulie, după ce i-a fost ridicată imunitatea parlamentară. Procurorii au înaintat două capete de acuzare – participarea la falsificarea raportului financiar al Partidului „Șor” și acceptarea finanțării formațiunii de un grup criminal organizat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău