Instanța a amânat ședința în dosarul lui Chiril Lucinschi. Fostul deputat a fost internat în spital

  • 17 Ianuarie 2018 18:38
Instanța a amânat ședința în dosarul lui Chiril Lucinschi. Fostul deputat a fost internat în spital

Ședința de judecată în dosarul fostului deputat Chiril Lucinschi, programată pentru miercuri, a fost amânată pentru că acuzatul a fost internat în spital. Potrivit agenției INFOTAG, anunțul a fost făcut pentru jurnaliști de avocata Corina Stratan.

Potrivit acesteia, Chiril Lucinschi se simțea rău încă pe 13 ianuarie, iar în dimineața zilei de 17 ianuarie a fost internat în spital. Ea a spus că următoarea ședință va avea loc pe 24 ianuarie. În cadrul ședinței urmează a fi examinate câteva materiale ale cauzei, precum și să fie audiat acuzatul.

"Ședințele au fost ulterior stabilite în ritm alert, pe data de 2, 7, 9 și 14 februarie. Nu înțelegem de ce se grăbește procesul de judecată", a spus avocata.

Procurorul Eugen Rurac a declarat că "Lucinschi nu s-a prezentat în instanță, ar avocații nu au prezentat dovezi că acuzatul ar fi bolnav. El și-a exprimat speranța că nu este vorba de o tergiversare a cauzei. 

Chiril Lucinschi a fost arestat pe 25 mai 2017, fiind acuzat de spălare de bani în proporții deosebit de mari, deținând activele a două companii. Este vorba de transferarea către o companie, cu conturi deschise în Liechtenstein, a sumei de $440 mii. Analizând traseul banilor, s-a constatat că aceștia provin din creditele neperformante, sustrase în perioada 2012-2014 de la Banca de Economii, Unibank și Banca Socială prin intermediul unor off-shoruri. Lucinshi se declară nevinovat, afirmând că nu știa despre proveniența banilor.

Fostul deputat se află din luna mai în arest la domiciliu. La ședința din 15 ianuarie instanța a prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arest.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău