Instagram face schimbări după scandalul privind Facebook, iar utilizatorii vor avea o nouă opțiune

  • 12 Aprilie 2018 09:49
Instagram face schimbări după scandalul privind Facebook, iar utilizatorii vor avea o nouă opțiune

Reteaua de socializare Instagram, deținută de compania Facebook, le va permite în curând utilizatorilor să descarce o copie a conținutului pe care l-au încărcat pe platforma de partajare a fotografiilor, a anunțat un purtător de cuvânt al Instagram, relatează Mediafax cu referință la Reuters.

Anunțul vine pe fondul preocupărilor globale legate de confidențialitatea informațiilor utilizatorilor de rețele sociale și de cantitatea de date pe care le păstrează companiile.

În acest moment, Facebook le permite utilizatorilor să-și descarce fotografiile, mesajele, reclamele accesate și un jurnal al întregii activități pe rețeaua de socializare începând din 2010. Instagram nu are o astfel de opțiune.

„Construim un nou instrument de portabilitate a datelor, care le permite utilizatorilor să-și descarce datele, inclusiv fotografii, videoclipuri și mesaje", a transmis un purtător de cuvânt al Instagram.

Noua opțiune ar putea fi lansată înainte de 25 mai și va ajuta compania Instagram să respecte legile europene privind confidențialitatea, care necesită portabilitatea datelor.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău