Inspectorii de integritate au pornit mai multe cauze contravenționale și au stabilit amenzi de peste 8000 de lei

  • 04 Iulie 15:45
Inspectorii de integritate au pornit mai multe cauze contravenționale și au stabilit amenzi de peste 8000 de lei

În perioada 20 iunie - 1 iulie, Autoritatea Națională de Integritate a inițiat patru proceduri de control al averii și intereselor personale. În investigațiile respective sunt vizați trei funcționari publici cu statut special și un primar.

Șase încălcări au fost identificate de inspectorii de integritate. Astfel, câte un conflict de interese a fost stabilite în privința a doi primari, unui consilier raional și a unui director de gimanziu. În alte două cazuri, pe regimul juridic al declarării averii, inspectorii de integritate au constatat neconcordanțe în declarațiile de avere a unui funcționar public cu statut special și a unui consilier raional.

Inspectorii de integritate au pornit și 17 cauze contravenționale.  Pe aspectul nedepunerii declarațiilor de avere și intereselor personale sunt vizați șase consilieri și patru foști consilieri. Pentru depunerea tardivă a declarațiilor de avere și intereselor personale sunt verificați un funcționar public cu statut special și un conducător de instituție. Iar, doi directori de gimnazii, un primar și un consilier pentru nedeclararea conflictelor de interese.

Au fost întocmite patru procese verbale cu privire la contravenție prin care au fost stabilite amenzi în sumă totală de circa 8500 de lei. Astfel, cu câte o amendă s-au ales un director de instituție publică, doi consilieri și un fost consilier pentru nedepunere sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și intereselor personale.

Direcția juridică a participat în 45 de ședințe de judecată. Reprezentanții ANI au organizat cinci instruiri pentru circa 200 de subiecți ai declarării și au acordat 94 de consultații telefonice, inclusiv 26 apeluri la Linia institușională.

Inspectorii de integritate au soluționat trei conflicte de interese. ANI a eliberat 29 de Certificate de Integritate.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Wed
24
Thu
24
Fri
27
Sat
28
Sun
28
Arhivă Radio Chișinău