Inspectoratul General al Poliției și ANSA vor colabora pentru a combate mai eficient comerțul ilicit

  • 01 Iulie 2017 20:48
Inspectoratul General al Poliției și ANSA vor colabora pentru a combate mai eficient comerțul ilicit

Inspectoratul General al Poliției și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor își propun să colaboreze pentru a combate mai eficient comerțul ilicit, potrivit unui comunicat al IGP. 

Șeful IGP, Alexandru Pînzari și directorul general ANSA, Gheorghe Gaberi, au semnat vineri, 30 iunie a.c., un acord de colaborare privind cooperarea părților în domeniul realizării și implementării activităților de combatere a comerțului ilicit.

Documentul prevede o serie de acțiuni comune, precum și prevenirea, contracararea și constatarea contravențiilor din acest domeniu, în limitele stricte ale competenței atribuite prin lege fiecărei părți, dar și de prevenire a riscurilor cu privire la siguranța alimentelor, a protejării intereselor consumatorilor și informării corecte a acestora.

"Cooperarea cu ANSA, ne va permite să dezvoltăm activitățile ce țin de combaterea comerțului ilicit, protejarea intereselor consumatorilor și informarea corectă a acestora. Este de datoria noastră, a tuturor, să creăm un viitor în care comunitatea să fie în siguranță, drepturile și securitatea cetățeanului să fie o prioritate", a declarat în cadrul întrunirii, șeful IGP, Alexandru Pînzari. 

Potrivit comunicatului, conducătorii instituțiilor semnatare și-au exprimat convingerea că vor depune toate eforturile ca obiectivele cuprinse în acord să fie îndeplinite, pentru asigurarea continuării bunelor relații și sprijinului reciproc în combaterea comerțului ilicit.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău