Inspectoratul General al Poliției a primit în dotare încă 30 de automobile

  • 30 Iunie 2021 11:22
Inspectoratul General al Poliției a primit în dotare încă 30 de automobile

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a primit încă 30 de automobile noi „Dacia Duster”, precum și alte bunuri necesare pentru gestionarea situației pandemice. Automobilele au fost achiziționate în contextul implementării Planului de acțiuni al MAI privind pregătirea și răspunsul la infecția cu COVID-19, ca parte a Programului de Suport bugetar pentru Reforma Poliției, susținut financiar de către partenerii externi, menite să suplinească deficitul de autospeciale existent la nivelul structurilor teritoriale ale Poliției, precizează IGP într-un comunicat. 

„Pe parcursul anilor 2017-2020 s-a reușit achiziționarea și dotarea cu 159 de mașini. Astfel, numărul total al unităților de transport implicate la apelurile de urgență 112 constituie 189 de autospeciale”,  a menționat șeful IGP, Sergiu Paiu.

Valoarea totală a bunurilor achiziționate constituie 12,29 milioane de lei, dintre care 11,97 milioane de lei destinate automobilelor.

Până în prezent, cu suportul partenerilor externi, au fost achiziționate unități de transport pentru transportarea persoanelor deținute, pentru Serviciile investigare infracțiuni, pentru ofițerii de sector, autolaboratoare criminalistice mobile pentru cercetarea locului infracțiunii, tehnică de calcul și mijloace periferice pentru serviciile de investigații, echipament special pentru realizarea misiunii Poliției, etc.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău