Inspectoratul de Poliție Briceni a sistat activitatea izolatorului de detenție provizorie

  • 31 Decembrie 2019 11:45
Inspectoratul de Poliție Briceni a sistat activitatea izolatorului de detenție provizorie

Inspectoratul de Poliție Briceni a sistat activitatea izolatorului de detenție provizorie, după ce angajații Oficiului Avocatului Poporului au constatat condiții degradante și inumane în izolator, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Avocatului Poporului, condițiile de detenție nu au fost îmbunătățite după ultima vizită de monitorizare. Echipa ombudsmanului a constatat lipsa agentului termic în izolator, fapt ce impunea persoanele reținute, cât și supraveghetorul, să îndure frigul. Oficiul Avocatului Poporului a remis un aviz prin care a recomandat identificarea de urgență a soluțiilor pentru repararea țevii de agent termic, iar în cazul în care este imposibil, să sisteze activitatea izolatorului pe durata rece a anului, iar persoanele reținute să fie plasate în alt izolator.

Sistarea activității izolatorului din Briceni a fost precedată de redeschiderea activității Inspectoratului de Poliție Edineț, renovat din fondurile europene, unde vor fi transportate și persoanele reținute la Briceni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău