INSP a înregistrat patru cazuri de denunțare a tentativelor de mituire a polițiștilor

  • 19 Ianuarie 15:37
INSP a înregistrat patru cazuri de denunțare a tentativelor de mituire a polițiștilor

Pe parcursul acestei săptămâni, Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) a înregistrat patru cazuri de denunțare a tentativelor de mituire a polițiștilor de patrulare de către șoferi, pentru a nu fi documentați după ce au comis încălcări în trafic, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), ultimul caz a avut loc astăzi pe o stradă din orașul Glodeni. Un șofer de 32 de ani, locuitor al aceluiași raion, a fost stopat de polițiști pentru neacordarea priorității legale pietonilor, scrie sursa citată.

„Deși șoferii sunt avertizați despre consecințele coruperii polițiștilor, unii ignoră prevederile legale și continuă în mod abuziv să propună mijloace financiare în scopul ignorării de către oamenii legii a încălcărilor comise”, a precizat IGP.

În privința șoferilor au fost inițiate cauze penale pentru corupere activă. Aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani și amendă de la 100 mii până la 200 mii de lei (circa 10 mii de euro), pentru persoane fizice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău