InSight Mars detectează cele mai mari 3 cutremure de pe planeta roșie. Un cutremur a durat 90 de minute

  • 23 Septembrie 2021 19:01
InSight Mars detectează cele mai mari 3 cutremure de pe planeta roșie. Un cutremur a durat 90 de minute

Sonda InSight Mars a NASA a detectat cele mai puternice trei cutremure înregistrate de ea, oferindu-le oamenilor de știință o imagine și mai clară a interiorului Planetei Roșii, potrivit Space.com, citat de hotnews.ro.

InSight a înregistrat două cutremure cu magnitudinea 4,2 și 4,1 pe 25 august, apoi a înregistrat un alt cutremur cu magnitudinea de 4,2 pe 18 septembrie, care a durat aproape 90 de minute, au anunțat oficialii NASA miercuri, potrivit sursei citate.
 
Cel mai puternic cutremur anterior, pe care InSight l-a măsurat în 2019, a înregistrat o magnitudine de 3,7 grade. 
 
InSight (prescurtare pentru „Explorarea interioară utilizând investigații seismice, geodezie și transport de căldură”) a ajuns în apropierea ecuatorului marțian în noiembrie 2018.
 
Principalele instrumente științifice ale sondei alimentată cu energie solară sunt o sondă de căldură și o suită supersensibilă de seismometre. Echipa misiunii folosește, de asemenea, echipamentul de comunicații al InSight pentru a urmări cu precizie locația sa pe Marte. Aceste informații dezvăluie cât de mult se clatină planeta pe axa sa, ceea ce aruncă o lumină suplimentară asupra structurii sale interioare.
 
Sonda de căldură a fost închisă la începutul acestui an și nu a reușit niciodată să ajungă foarte departe în subteran, împiedicată de solul marțian care a fost neașteptat de greu de forat. Dar seismometrele au fost foarte productive, înregistrând și caracterizând sute de cutremure până în prezent.
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău