Înscrierea la Universitatea Alexandru Ioan Cuza” din Iași poate fi făcută online

  • 09 Iulie 2015 13:56
Înscrierea la Universitatea Alexandru Ioan Cuza” din Iași poate fi făcută online

Candidații din Republica Moldova care vor să își continue studiile la Universitatea Alexandru Ioan Cuza” din Iași, se pot înscrie online și gratuit, fără a fi necesară prezența lor în România.

Universitatea ieșeană va organiza înscrierile la admitere pentru anul universitare 2015-2016, în perioada  13 – 18 iulie, iar candidații basarabeni vor putea sa transmită dosarul cu actele necesare scanate, folosind site-ul http://inscriere.uaic.ro. Pentru românii din afara granițelor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” dispune de 10 locuri bugetate, cu bursă, 5 locuri fără taxă și fără bursă și 45 de locuri cu taxă.

Pentru admiterea la licență, toate cele 15 facultăți vor lua în considerare notele obținute la examenul de Bacalaureat - fie media generală, fie media anumitor probe - , dar o parte dintre acestea au și probe suplimentare. Pentru facultățile care susțin probe suplimentare de admitere, va fi necesară prezența la Iași.

Facultatea de Educație Fizică și Sport, cea de Informatică, Facultatea de Drept candidații vor trebuie să susțină probe la una sau două materii.

Pentru specializările de Pedagogie în învățământul primar și preșcolar și pentru Teologie ortodoxă pastorală, respectiv Teologie catolică pastorală candidații vor susține probe vocaționale. Pentru înscrierea la master, cu diploma de licență obținută în România, candidații moldoveni au la dispoziție 20 de locuri fără taxă (cu bursă de studii), 25 de locuri fără taxă (fără bursă de studii) și 45 de locuri cu taxă.

Pe lângă programele de studiu oferite în România de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, candidații din Republica Moldova mai au la dispoziție încă o opțiune: aceea de a studia la extensiunea din Bălți a Universității ieșene. În cadrul extensiunii, cursurile se desfășoară în spațiile didactice ale Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, dar tinerii sunt studenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, care acordă și diploma de absolvire.  Toate locurile sunt la buget, finanțate de Guvernul României.

La extensiunea din Bălți, candidații la studii de licență pot urma specializarările Fizică tehnologică pentru care sunt repartizate 80 de locuri bugetate, cu bursă și Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor la care au fost repartizate 100 de locuri bugetate, cu bursă.

 

În anul 2015, în premieră, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași oferă și locuri la studii de master în Bălți, după cum urmează:

•    Facultatea de Fizică: Fizică aplicată în tehnologiile informației și comunicații  –   18 locuri buget, cu bursă; 36 locuri buget, fără bursă

•    Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor: Management în turism – 22 locuri locuri buget, cu bursă; 44 locuri buget, fără bursă.

Pentru candidații admiși pe locurile cu bursă, aceștia vor primi din partea statului român echivalentul a 65 euro/lună pentru studii de licență, respectiv 75 euro/lună pentru studii de master.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău