Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei la ONU | Rusia va plăti cu vârf și îndesat pentru răul adus Georgiei, R.Moldova și Ucrainei

  • 08 August 2018 14:47
Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei la ONU | Rusia va plăti cu vârf și îndesat pentru răul adus Georgiei, R.Moldova și Ucrainei

Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei la ONU, Iurii Vitrenko, a declarat, în discursul său la New York că „Rusia va plăti cu vârf și îndesat pentru răul adus Georgiei, R. Moldova și Ucrainei", scrie Infotag.

Iurii Vitrenko a îndemnat ONU să fie „mai activă" în soluționarea conflictelor din Georgia, Ucraina, R. Moldova și în alte state, în care, potrivit lui, acestea "au fost inițiate de Moscova".

„Comunitatea internațională ar trebui să combine instrumentele diplomatice cu sancțiuni mult mai puternice, precum și izolarea liderilor politici și oligarhilor ruși. În final, știm cu toții că Rusia știe doar limba forței. Consiliul de Securitate al ONU și Adunarea Generală ar trebui să demonstreze o poziție mult mai puternică în privința conflictelor și să crească presiunea asupra Rusiei", a subliniat reprezentantul Ucrainei. 

Amtintin că Adunarea Generală a ONU a adoptat anterior o rezoluție prin care a cerut retragerea trupelor ruse și a munițiilor de pe teritoriul R. Moldova. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău