Inovațiile și protecția consumatorului, printre prioritățile BNM în domeniul plăților

  • 04 Aprilie 17:10
Inovațiile și protecția consumatorului, printre prioritățile BNM în domeniul plăților

Adoptarea unor măsuri inovatoare în sistemul de plăți este crucială pentru avansarea agendei de digitalizare economică și pentru asigurarea unei creșteri sustenabile în Republica Moldova. O spune guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu. Declarația a fost făcută la întrevederea cu reprezentanții Visa și Mastercard, în cadrul căreia Anca Dragu a detaliat prioritățile băncii centrale în domeniul plăților, accentuând importanța securității, accesibilității și protecției consumatorului, transmite IPN.

Guvernatoarea s-a referit și la promovarea unei economii digitale și facilitarea tranziției către servicii de plată non-cash, subliniind rolul tehnologiei în modernizarea sistemului financiar din Republica Moldova.

Reprezentanții VISA și Mastercard și-au prezentat viziunea despre extinderea ecosistemului digital și eforturile de a se încadra într-un mediu de încredere și securitate, esențial în combaterea fraudei și a altor riscuri asociate plăților digitale.

Discuțiile au evidențiat obiectivele băncii centrale, cu accent pe dezvoltarea și adoptarea tehnologiilor de plată avansate pentru a oferi cetățenilor soluții de plată sigure, rapide și convenabile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:4,63 m/s
Tue
15
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
17
Arhivă Radio Chișinău