Inițiativă legislativă pentru prevenirea hărțuirii sexuale

  • 06 Aprilie 2022 14:44
Inițiativă legislativă pentru prevenirea hărțuirii sexuale

Partidul Acțiune și Solidaritate înaintează o inițiativă legislativă pentru modificarea mai multor legi pentru a contribui la combaterea hărțuirii sexuale. Potrivit formațiunii, în pofida incidenței mari a cazurilor de hărțuire, doar 15% dintre femei vorbesc despre asemenea cazuri. Nivelul redus de raportare este determinat de autoculpabilizare, gradul redus de încredere în organele de control, dar și de atitudinea societății.

„Hărțuirea sexuală este o formă de violență și discriminare pe criterii de sex, iar toleranța față de acest fenomen nu trebuie să existe sub nicio formă, nici în mediul de muncă privat, nici în cel public. Datele statistice arată că astăzi fiecare a cincea femeie angajată în Republica Moldova este supusă unor forme subtile de hărțuire sexuală la locul de muncă, iar patru din o sută se confruntă cu forme grave de hărțuire”, a declarat într-o conferință de presă deputata Angela Munteanu-Pojoga, citată de IPN. Proiectul propus vine să completeze un șir de acte normative cu prevederi care să contribuie la combaterea hărțuirii sexuale.

PAS se alătură campaniei naționale de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la hărțuire sexuală, acțiune lansată cu ocazia Lunii internaționale a conștientizării asaltului sexuală. Pe durata lunii aprilie, societatea va fi informată despre acest fenomen, formele de manifestare, dar și instrumentele de raportare. Genericul campaniei este: „Sunem NU hărțuirii sexuale!”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
11
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău