Inițiativa Central Europeană a lansat un nou apel de proiecte pentru R. Moldova

  • 02 Iulie 2021 10:30
Inițiativa Central Europeană a lansat un nou apel de proiecte pentru R. Moldova

Entitățile publice, private și organizațiile neguvernamentale din Republica Moldova sunt invitate să participe la un apel de proiecte finanțate din Fondul de Cooperare al Inițiativei Central Europene (ICE). Proiectele finanțate de ICE presupun activități de consolidare a cooperării dintre țările participante, transferul și schimbul de bune practici, în special de la statele membre ale Uniunii Europene, transmite MOLDPRES.

Propunerile de proiecte pot include: conferințe, seminare de instruire, ateliere de lucru și activități de formare, precum și asistență pentru elaborarea studiilor și sondajelor.

Pentru activități ce urmează să fie implementate în primul semestru al anului 2022, depunerea cererilor va fi acceptată în perioada 25 iulie - 30 septembrie curent; pentru activități planificate în cel de-al doilea semestru al anului 2022, depunerea cererilor va avea loc între 10 decembrie curent - 10 februarie 2022, subliniază sursa citată.

„Bugetul total disponibil în cadrul acestui Apel este de 350 de mii de euro. Suma totală a unui grant ICE poate fi maxim 15 mii de euro (50% din valoarea totală a proiectului). Solicitanții trebuie să fie entități publice sau private cu sediul și înregistrare în țările membre ICE (inclusiv ONG-uri și organizații internaționale/regionale), iar propunerea de proiect necesită participarea reprezentanților din cel puțin șase state membre ICE”, indică un comunicat al organizației.

Inițiativa Central Europeană (ICE) este o formă flexibilă de cooperare regională, care reunește nouă state membre UE și opt state nemembre UE. Membrii ICE: Albania, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Croația, Italia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Ungaria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău