Infrastructura Portului Ismail a fost avariată de un atac rusesc, transmite guvernatorul regiunii Odesa

  • 26 Septembrie 2023 09:30
Infrastructura Portului Ismail a fost avariată de un atac rusesc, transmite guvernatorul regiunii Odesa

Cel puțin două persoane au fost rănite în urma unui atac aerian rusesc executat noaptea trecută asupra portului cheie ucrainean de export de cereale Ismail, care a afectat infrastructura, a declarat marți guvernatorul regiunii Odesa, transmite REUTERS.

O clădire portuară, depozite și peste 30 de camioane și mașini au fost avariate în atacul care a durat mai bine de două ore, a transmis Oleh Kiper printr-o postare pe platforma de mesagerie Telegram. Armata ucraineană a raportat că a doborât 26 din cele 38 de drone de atac de fabricație iraniană lansate de Rusia. Moscova și-a intensificat atacurile aeriene asupra porturilor ucrainene de pe fluviul Dunărea, inclusiv Ismail și Reni, după ce a părăsit în iulie un acord cu cereale care asigura exportul în siguranță al cerealelor ucrainene. Tot marți, un atac cu rachete rusești a afectat și o întreprindere locală din orașul Krivi Rih, din sudul Ucrainei, a declarat primarul Oleksandr Vilkul. Nu s-au raportat imediat victime.

Un atac cu dronă din Ucraina asupra orașului Kursk din Rusia a dus la întreruperea furnizării de electricitate la aproximativ șapte așezări din regiune, a declarat marți guvernatorul regiunii, Roman Starovoyt. El a spus că nu au fost raportați răniți. Anterior, Ministerul rus al Apărării a anunțat că sistemele sale de apărare aeriană au distrus o dronă lansată de Ucraina deasupra Kurskului în jurul orei 5:30 a.m. (0230 GMT). Această informație a urmat rapoartelor despre mai multe drone doborâte în regiunea care se învecinează cu Ucraina, luni. Reuters nu a putut verifica în mod independent infromațiile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:0,51 m/s
Wed
32
Thu
32
Fri
28
Sat
27
Sun
24
Arhivă Radio Chișinău