Informațiile prezentate de către Primăria Chișinău referitor la circulația transportului public și deszăpezirea

  • 24 Ianuarie 2019 09:25
Informațiile prezentate de către Primăria Chișinău referitor la circulația transportului public și deszăpezirea

Primăria Chișinău informează că traficul rutier pe străzile Capitalei se desfășoară în condiții de iarnă.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, transportul public circulă pe toate liniile prevăzute, fără abateri de la program.

„Serviciile de deszăpezire acționează pentru prevenirea formării poleiului pe străzi, la stațiile de așteptare, în curțile de blocuri, parcuri și scuaruri. „Exdrupo" a intervenit de la 03:00, cu 18 autospeciale, fiind împrăștiați 170 metri cubi de material antiderapant pe arterele capitalei și pe căile de acces spre suburbii. Drumarii acționează în continuare pe străzile unde circulă transportul public, cu 23 de utilaje”, se arată în comunicatul municipalității. 

Autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să dea dovadă de prudență la traversarea străzilor, în condiții meteo nefavorabile, iar agenții economici din Chișinău și gestionarii de imobile sunt chemați să curețe zăpada de pe teritoriul în care activează.  De asemenea, automobiliștii sunt rugați să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău