Informații oficiale | Există pericolul infectării cu noul coronavirus prin intermediul alimentelor?
-
23 Aprilie 2020 18:15
Populația nu este în pericol de a se infecta cu noul coronavirus prin intermediul alimentelor sau al ambalajelor alimentare, dă asigurări directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) de la București, Paul Anghel.
Șeful ANPC a precizat pe pagina sa de Facebook că din comunicările transmise de Organizația Mondială a Sănătății și Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară rezultă că nu există niciun raport sau alte dovezi de transmitere a bolii COVID-19 prin consumul de alimente, întrucât coronavirusurile au nevoie de un animal sau de o gazdă umană pentru a se multiplica.
Paul Anghel a adăugat că, deși studiile recente arată că virusul SARS-CoV 2 persistă până la 24 de ore pe carton și până la câteva zile pe suprafețe mai dure, precum plastic, nu există nicio dovadă că ambalajele contaminate transmit infecția. El a mai spus că operatorii din domeniul alimentar au deja reglementate, implementate și verificate regulile de igienă, acestea având ca scop evitarea contaminării alimentelor cu agenți patogeni.
Sursa: Radio România Actualități