Informații importante pentru unii operatori economici și pentru populație în contextul pandemiei COVID-19, anunțate de ANSA
-
03 Aprilie 2020 17:25
În urma stabilirii stării de urgență în legătură cu pandemia provocată de COVID-19, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) prezintă unele recomandări sporite pentru unitățile ce comercializează produse alimentare, alimentație publică, inclusiv servicii catering, precum și pentru întreaga populație a Republcii Moldova.
Unitățile de manipulare a alimentelor și cele de comerț, urmând instrucțiunile autorităților de stat, trebuie să evalueze situația la unități (starea de sănătate a personalului, scăderea în număr de personal, stocuri de materii prime, gama de produse fabricate, volume, tehnologii, ambalaje etc.) și să aplice măsuri mai stricte decât în mod normal de igienă la toate etapele producției, procesării, depozitării, distribuției, transportului și livrării de produse, potrivit unui comunicat al Agenției.
Unitățile trebuie să efectueze o pregătire adecvată pentru personalul angajat, să se asigure că cunosc toate cerințele de igienă și siguranță alimentară și le urmează în mod corespunzător. ANSA subliniază că pot fi comercializate numai produsele alimentare care respectă cerințele obligatorii de calitate și siguranță – cerințe asigurate obligatoriu de producătorii autorizați în domeniul alimentar.
Întregul set de recomandări poate fi consultat AICI.