Informații contradictorii privind moartea lui Ion Butmalai

  • 10 Decembrie 2014 17:56
Informații contradictorii privind moartea lui Ion Butmalai

Oamenii legii examinează versiunea unui posibil omor în cazul fostului deputat Ion Butmalai.

Șeful Inspectoratului General de Poliție Cahul, Ștefan Nucă, a confirmat pentru Radio Chișinău că la locul decesului s-au găsit două tuburi de cartuș, ceea ce însemnă că s-ar fi tras de două ori, în timp ce pe corpul fostului deputat ar fi existat o singură plagă provocată de glonț. În același timp, avocata familiei Butmalai, Ana Ursachi, susține că există mai multe indicii care ar exclude versiunea suicidului. 

Contactat de Radio Chișinău șeful Inspectoratului General de Poliție Cahul, Ștefan Nucă, a confirmat faptul că au fost găsite două tuburi de cartuș la locul decesului și a declarat că poliția examinează versiunea unui posibil omor în cazul fostului deputat Ion Butmalai.Procuratura Generală menționa într-un comunicat de presă că ”fiind efectuată necropsia de către medicii legiști, a fost  stabilită drept cauză a decesului o plagă împușcată în regiunea de stînga a toracelui, cu plagă de ieșire la nivelul spatelui pe stînga. Alte leziuni corporale, inclusiv specifice unei autoapărări, nu au fost depistate. În comunicatul procuraturii este specificat faptul că la domiciliul fostului deputat  a fost descoperită  o „scrisoare de adio”, scrisă de mână, autenticitatea căreia urmează a fi verificată.

Avocata familiei Butmalai, Ana Ursachi, susține însă că nu ar fi vorba despre o scrisoare de adio, ci de hârtii ce conțin mai multe însemnări și note ale fostului deputat. ”La dosar există anexate mai multe hârtii pe care se găsesc reflecțiile unui om despre viață în general. Nu este vorba doar despre o singură hârtie. Aceste hârtii urmează a fi examinatee deoarece aceste gânduri  induc la niște posibile versiuni. Eu nu pot să vă spun ce scrie acolo. Nu am nicun drept fiindcă ași zădărnici ancheta”, a declarat Ana Ursachi.

Totodată, jurista susține că Ion Butmalai nu ar fi oferit niciun indiciu că ar fi avut intenția de a se sinucide. ”În dimineața zilei de 9 decembrie a fost bine dispus, și-a petrecut soția la serviciu. Intenționa să își sfințească casa, a făcut confidențe preotului vizavi de niște planuri pe care le avea în legătură cu viitorul familiei sale. Se gândea poate să se mute oo vreme cu traiul în România” a declarat Ana Ursachi.

Fostul deputat va fi înmormântat joi, conform tradiției Bisericii Ortodoxe, încă un argument, potrivit Anei Ursachi, că nu ar fi vorba despre un suicid, întrucât în Biserica Orotdoxă sinucigașii sunt înmormântați fără slujba obișnuită pentru răposați.

Poliția examinează ambele versiuni, atât cea de suicid, cât și ipoteza unei crime.

În vârstă de 50 de ani, Ion Butmalai a fost găsit marți împușcat, în locuința sa din Cahul. Corpul neînsuflețit a fost descoperit de către soția sa. Deputatul avea o plagă penetrantă în regiunea inimii. Arma din care s-a tras era deținută legal.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău