INFOGRAFIC | UPDATE Câte persoane și-au exprimat dreptul la vot la alegerile din Bălți până la ora 18:00

  • 19 Decembrie 2021 18:15
INFOGRAFIC | UPDATE Câte persoane și-au exprimat dreptul la vot la alegerile din Bălți 
până la ora 18:00

UPDATE La alegerile primarului municipiului Bălți, până la ora 18:00, s-au prezentat 9.296 de alegători, ceea ce reprezintă 9,09% din numărul total al alegătorilor incluși în listele electorale.

UPDATE Comisia Electorală Centrală anunță că procesul de votare în municipiul Bălți, unde are loc turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar, se desfășoară în regim normal și nu au fost înregistrate încălcări. Până la ora 15:00, dreptul la vot și-au exercitat 6 340 de persoane (6,21%). 

UPDATE Comisia Electorală Centrală informează că, până la ora 12:00, în total, în municipiul Bălți s-au prezentat la urne circa 3.360 de persoane, ceea ce constituie 3,29% din numărul total al alegătorilor incluși în listele electorale. La această oră toate secțiile de votare deschise funcționează în regim normal.

La Bălți are loc astăzi turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului. Secțiile de votare vor fi deschise până la 21.00. 

Potrivit datelor CEC, până la ora 09:00, s-au prezentat la urne 676 de persoane, ceea ce constituie 0,66% din numărul total al alegătorilor incluși în listele electorale.

În buletinele de vot figurează candidatul independent Nicolai Grigorișin și candidatul Partidului Politic „Patrioții Moldovei”, Nicolae Chirilciuc.

Amintim că scrutinul, care urma să aibă loc pe 5 decembrie, a fost suspendat după ce reprezentanta Partidului Șor Marina Tauber a fost eliminată din cursa electorală, pentru că a folosit în campanie mijloace financiare nedeclarate. S-au retras din cursă și următorii candidați cel mai bine clasați după turul întâi, reprezetnanții PAS și PSRM.

Partidul Șor a chemat locuitorii din Bălți la un protest, astăzi, în ziua alegerilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău