Înființarea Adunării parlamentare trilaterale - Georgia-Moldova-Ucraina

  • 11 Iunie 2018 08:12
Înființarea Adunării parlamentare trilaterale - Georgia-Moldova-Ucraina

La Kiev s-a încheiat duminică cea de-a doua conferință interparlamentară de nivel înalt Georgia-Moldova-Ucraina la care cele trei state au decis înființarea unei Adunări parlamentare trilaterale.

Potrivit documentului semnat de șefii legislativelor din cele trei state, Irakli Kobakhidze, Andrian Cadu și Andriy Parubiy, Adunarea interparlamentară va fi un organ consultativ, iar statutul acesteia va fi aprobat într-o reuniune ulterioară.

Această structură inter-parlamentară va servi drept platformă pentru promovarea intereselor celor trei state, precum și pentru cooperare și schimb de experiență pe domenii de interes comun, potrivit unui comunicat al Parlamentului de la Chișinău.

Georgia, R.Moldova și Ucraina au convenit să fie mai sonore pe plan internațional, în special în chestiuni legate de provocările actuale comune de securitate, inclusiv securitatea energetică, prezența nesancționată a trupelor străine pe teritoriile ocupate de Federația Rusă în cele trei state, dezinformarea și știrile false.

Prima conferință interparlamentară Georgia-Moldova-Ucraina a avut loc la 2 martie la Chișinău, când cele trei state s-au angajat să-și  unească eforturile pentru promovarea unor politici comune de apărare și securitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău