Infanteria marină a SUA își reține toate aeronavele la sol timp de 24 de ore

  • 12 August 2017 09:05
Infanteria marină a SUA își reține toate aeronavele la sol timp de 24 de ore

Corpul de infanterie marină al Statelor Unite a ordonat vineri reținerea la sol a tuturor aeronavelor sale, timp de 24 de ore, informează DPA. Măsura a fost luată după prăbușirea la 10 iulie a unui avion-cisternă în statul Mississippi, din motive încă neelucidate. În urma incidentului și-au pierdut viața 15 infanteriști marini și un marinar.

Unitățile de aviație ale US Marine Corps au primit ordin ca pe durata interdicției de zbor să se concentreze asupra elementelor de bază ale siguranței zborurilor, asupra standardizării și pregătirii de luptă. Într-un comunicat al infanteriei marine se precizează că nu sunt afectate angajamentele operaționale, iar comandanții au libertatea de a decide când să programeze cele 24 de ore.

Comunicatul precizează că pauzele în operațiuni nu sunt neobișnuite și sunt considerate o măsură responsabilă pentru menținerea "capacității, siguranței și disponibilității".

Avionul prăbușit în iulie era un model KC-130T, aparținând rezervei infanteriei marine, care decolase de pe aerodromul Cherry Point din apropierea coastei atlantice a statului Carolina de Nord. Impactul cu solul a avut loc la 1400 de km distanță, în districtul LeFlore din statul Mississippi.

Ca și armata (US Army) și marina militară (US Navy), infanteria marină a SUA (US Marine Corps) are propria forță de aviație, separată de aviația militară (US Air Force).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău