INEDIT! 1,5 TONE de costume pentru turneul trupei Moulin Rouge la New York

  • 22 Septembrie 2015 11:40
INEDIT! 1,5 TONE de costume pentru turneul trupei Moulin Rouge la New York

Celebra trupă franceză de la Moulin Rouge a sosit luni seara la New York, oraș în care va susține pentru prima dată spectacole în istoria sa, informează agenția France Presse.

Plecați în deplasare cu valize roșii ștampilate cu numele cabaretului parizian, 16 dansatoare și un dansator au sosit pentru o săptămână în orașul care nu doarme niciodată.

Trupa va aduce sâmbătă și duminică în Times Square 'un aer de Moulin Rouge', axat pe celebrul lor număr de French Cancan, imortalizat de pictorul Toulouse-Lautrec, precum și pe parada costumelor de scenă, pline cu pene de struț, ștrasuri și paiete. Pentru această ocazie au fost aduse la New York 1,5 tone de costume.

Este prima dată în cei 126 de ani de existență a teatrului Moulin Rouge când trupa face un turneu la New York.

'Este foarte incitant, fiind prima dată când Moulin Rouge vine la New York. Trupa va promova cultura franceză, excelența cabaretului francez, excelența teatrului Moulin Rouge', a declarat AFP una dintre dansatoare, Mathilde Tutiaux, la sosirea la New York. 'Cred că americanii vor fi foarte fericiți să vadă un mic 'sneak peak' (un clip video de prezentare - n.n.) al spectacolului care se joacă în fiecare noapte la Paris', a adăugat ea. 'Sunt sigură că se vor bucura de spectacol', a mai spus Tutiaux.

Trupa va participa la evenimentul 'Best of France', care va celebra în weekend-ul următor în Times Square 'excelența' franceză în special în materie de gastronomie, cultură, modă și industrie. Sunt așteptați la eveniment aproximativ 150 de expozanți și mii de vizitatori.

Deținător al mai multor recorduri mondiale de 'French Cancan' omologate de Cartea Recordurilor, Moulin Rouge a fost fondat în 1889 și s-a produs numai de două ori pe scene din SUA, una din prezențe fiind în 2011 la Los Angeles.

Moulin Rouge, care găzduiește anual aproximativ 600.000 de spectatori, deține din 2010 recordul mondial de cel mai mare număr de ridicări ale picioarelor (720 în 30 de secunde, realizat de 30 de dansatoare pe un singur rând) și cel mai mare număr de șpagaturi tip French Cancan la rând: 30 dansatoare ale trupei au efectuat 62 în 30 secunde.

Apărut la Londra la sfârșitul secolului al XIX-lea, French Cancan-ul a fost apoi exportat în alte țări, mai ales în Franța, unde rămâne asociat în imaginarul colectiv cu Parisul, mai scrie AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău