Indonezia - Tabuurile sociale împiedică lupta împotriva noului coronavirus

  • 24 Iunie 2020 14:33
Indonezia - Tabuurile sociale împiedică lupta împotriva noului coronavirus

Autoritățile indoneziene s-a plâns miercuri că sute de persoane au refuzat testarea pentru noul coronavirus, în contextul în care tabuurile sociale încep să se impună ca obstacol în calea eforturilor de a opri răspândirea pandemiei, într-una din cele mai mai populate țări din lume, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Indonezia are cel mai mare număr de infecții din Asia de Sud-Est și cel mai mare număr de decese asociate COVID-19 din regiune, cu excepția Chinei, autoritățile recenzând până în prezent peste 49.000 de contaminări și cel puțin 2.573 de morți.

În pofida unei creșteri a a infecțiilor, în această săptămână sute de comercianții de produse tradiționale din Bali și Sumatra au refuzat să se testeze, chiar dacă piețele aglomerate au fost identificate ca surse ale infectării cu noul coronavirus, au precizat oficialii.

În Bali, autoritățile și-au propus să testeze 2.200 de comercianți din zona Tabanan, dar marți 200 de aceștia nu au mai apărut.

"Le este frică de stigmat", a explicat I Nyoman Suwirta, liderul subdiviziunii administrative Klungkung pentru Reuters. "Ulterior, dacă vor fi descoperiți, ei vor trebui să se izoleze", a adăugat el.

La rândul lor, responsabilii pieței Solok din Sumatra de Vest au declarat că 150 de persoane au refuzat testarea.

"Poate este vorba de frică, poate de traumă, trebuie să analizăm motivele pentru care refuză", a declarat Jasman Rizal, purtătorul de cuvânt al Grupului de lucru responsabil pentru răspunsul la COVID-19 din Sumatra de Vest.

Cele 270 de milioane de locuitori ai Indoneziei sunt distribuiți pe 18.000 de insule, care se întind pe o suprafață de peste 5.000 de kilometri.

Unele sate din Java și Kalimantan nu au permis înmormântarea victimelor COVID-19, de teama că înmormântările ar putea răspândi boala, în timp ce medicii locali au raportat că unii dintre pacienții care prezintă simptome asociate noului coronavirus au refuzat să meargă la spitalele alocate celor suferă de COVID-19 din cauza stigmatului cu care s-ar putea confrunta.

În Sulawesi, o comunitate a preluat cu forța corpurile unor persoane suspectate că ar fi decedat de COVID-19 din spitale pentru a putea fi înmormântate după ritualul religios mai degrabă decât după protocolul valabil pentru COVID-19.

Aplicarea măsurilor de distanțare socială a variat în toată țara, unele comunități acordând prea puțin atenție acestora.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău