Indonezia | Șase decese, o persoană dată dispărută în urma unei alunecări de teren la un sit minier

  • 25 Februarie 2021 14:11
Indonezia | Șase decese, o persoană dată dispărută în urma unei alunecări de teren la un sit minier

Șase persoane au decedat, iar o alta este în continuare dată dispărută după ce o alunecare de teren a îngropat mai mulți muncitori care lucrau pe un sit minier ilegal de exploatare a aurului din provincia indoneziană Sulawesi Central, au anunțat joi autoritățile, potrivit DPA

În total 16 mineri au fost salvați în urma acestui incident care a avut loc miercuri seară în districtul Parigi Moutong, a precizat Haris Supriadi, șeful agenției locale de căutare și salvare.

''Printre cei găsiți decedați se aflau un soț și soția acestuia'', a spus acesta.

Puțul minei s-a prăbușit la circa 30 de minute după ce a început să plouă torențial, muncitorii fiind îngropați sub aproape 20 de metri de noroi dens, a spus Raditya Jati, purtător de cuvânt al Agenției Naționale pentru Managementul Dezastrelor.

''Au venit mulți oameni după ce au auzit că se găsește o cantitate substanțială de aur și s-au înghesuit să intre în puțul îngust'', a precizat Raditya.

Circa 100 de persoane lucrau în mină în acel moment, dar cei mai mulți au reușit să se salveze, a mai spus el.

Soldați, polițiști și rezidenți locali s-au alăturat operațiunii de căutare a celor dispăruți, a precizat acesta.

În siturile miniere artizanale din Indonezia se produc frecvent accidente mortale. Peste 20 de persoane și-au pierdut viața în dezastre similare anul acesta.

Folosirea extinsă a mercurului în cazul mineritului la scară redusă provoacă totodată diverse probleme de sănătate, au precizat experții.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău