Indonezia: Explozie în apropierea unei catedrale provocată de un atacator sinucigaș cu bombă, mai mulți răniți

  • 28 Martie 2021 10:50
Indonezia: Explozie în apropierea unei catedrale provocată de un atacator sinucigaș cu bombă, mai mulți răniți

O bombă se presupune că a fost la originea unei explozii produse duminică în apropierea catedralei catolice din orașul indonezian Makassar, a anunțat poliția, care a confirmat că sunt mai mulți răniți, informează France Presse și Reuters, preluat de Agerrpes.

"A avut loc o explozie și bănuim că a fost produsă de o bombă", a declarat reporterilor E. Zulpan, purtătorul de cuvânt al poliției din provincia Sulawesi de Sud, a cărei capitală este Makassar. "De asemenea, am găsit părți de corp uman și cercetăm dacă aparțin atacatorilor sau persoanelor din apropiere. Răniții au fost spitalizați", a adăugat el.

Părintele Wilhemus Tulak, preot la biserică, a declarat pentru presa locală că atacatorul sinucigaș cu bombă a încercat să intre pe terenul bisericii pe o motocicletă dar a fost oprit de un paznic. Zece persoane au fost rănite în total, unele dintre ele serios, a precizat el.

Imaginile camerelor de supraveghere arată flăcări în urma exploziei, fum și resturi aruncate în mijlocul drumului.

Poliția nu a spus cine ar putea fi responsabil pentru atac și nu a existat nicio revendicare imediată a responsabilității.

Poliția a dat vina pe gruparea Jamaah Ansharut Daulah (JAD), inspirată de Statul Islamic, pentru mai multe atacuri sinucigașe în 2018 asupra bisericilor și a unui post de poliție în orașul Surabaya, care au ucis peste 30 de persoane.

 

Makassar, cel mai mare oraș din Sulawesi, reflectă diversitatea religioasă din Indonezia, cea mai mare țară cu majoritate musulmană din lume cu o minoritate creștină substanțială și adepți ai altor religii.

Gomar Gultom, șeful Consiliului Bisericilor din Indonezia, a descris atacul ca pe un "incident crud" în timp ce creștinii catolici sărbătoresc Duminica Floriilor și a îndemnat oamenii să rămână calmi și să aibă încredere în autorități.

Cel mai mortal atac al militanților islamiști în Indonezia a avut loc în insula turistică Bali în 2002, când atacatori sinucigași au ucis 202 persoane, majoritatea turiști străini.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău