Indicii contoarelor de apă pot fi transmiși prin mesaj sau apel telefonic

  • 28 Aprilie 2021 10:59
Indicii contoarelor de apă pot fi transmiși prin mesaj sau apel telefonic

SA „Apă-Canal Chișinău” îndeamnă consumatorii să transmită indicii contorului specialistului delegat din cadrul Direcției comerciale la telefon, în regim online sau prin intermediul aplicațiilor mobile. Măsura vine în contextul situației pandemice, dar și pentru a evita facturarea unui consum estimat, transmite IPN.

Furnizorul precizează că, în cuprinsul tuturor facturilor, este comunicată perioada de autocitire. Datorită acestei metode, consumatorii pot transmite indicii contorului, specialistului întreprinderii la telefon, prin SMS sau prin intermediul rețelelor de socializare Viber, WhatsApp, Telegram etc.

„Astfel, consumatorii vor plăti efectiv consumul real din luna respectivă. Indicii transmiși de consumatori vor constitui baza de calcul a emiterii facturii. În situația în care autocitirea nu este transmisă în condițiile și în termenele indicate în factură, facturarea se va realiza pe baza consumului lunar estimativ al serviciului de alimentare cu apă. Totodată, se vor exclude erorile în procesul de facturare, dar și intervenția angajaților întreprinderii în programul zilnic al consumatorului, astfel asigurând un grafic flexibil de citire a datelor”, precizează furnizorul într-un comunicat de presă.

De la începutul lunii aprilie, aproape 290 de consumatori au transmis indicațiile contoarelor prin intermediul rețelelor de Viber și WhatsApp. Alți 24 a transmis datele prin SMS, iar circa 841 de consumatori au efectuat apeluri telefonice.

Specialistul delegat pentru introducerea datelor autocitire în cadrul Direcției comerciale poate fi contactat de către consumatorii casnici (apartamente) la numărul de telefon 062100679. Consumatorii casnici din sectorul particular pot apela la numărul de telefon 060001663. Totodată, alți consumatori – agenți economici, sectorul de stat, gestionarii fondurilor locative – urmează să apele la numărul de telefon 062100729.

Pentru a transmite corect indicii contorului, consumatorii trebuie să citească doar cifrele de culoare neagră de pe ecranul apometrului, de la stânga la dreapta, începând cu primul număr. Valoarea rezultată constituie numărul total de metri cubi de apă înregistrați de apometru în momentul efectuării citirii. Cifrele de culoare roșie arată subdiviziunile unui metru cub (sute de litri, zeci de litri, litri) și nu trebuie citite.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău