India - Fermierii anunță reluarea protestelor împotriva reformelor din industria agricolă

  • 27 Septembrie 2021 09:06
India - Fermierii anunță reluarea protestelor împotriva reformelor din industria agricolă

Fermierii indieni care se opun reformelor despre care susțin că le amenință mijloacele de trai își propun să reia manifestațiile împotriva schimbărilor legislative, amenințând cu proteste la nivel național, luni, la un an după introducerea legilor privind liberalizarea industriei agricole.

Timp de 10 luni, zeci de mii de fermieri au campat pe autostrăzile importante din jurul capitalei New Delhi, în semn de protest față de legislație. Manifestațiile producătorilor de anul trecut au fost cele mai îndelungate împotriva guvernului premierului Narendra Modi.

"Mii de fermieri s-au răspândit în diferite districte pentru a asigura o grevă completă la nivel național, care are scopul de a reaminti guvernului să anuleze legile introduse care favorizează marile companii private", a declarat pentru Reuters Rakesh Tikait, unul dintre liderii fermierilor. Luna aceasta, peste 500.000 de fermieri au participat la un miting în statul Uttar Pradesh, cea mai mare manifestație din această nouă campanie de proteste, cu scopul de a spori presiunea la adresa administrației Modi pentru a abroga reformele. Legislația, introdusă în septembrie anul trecut, anulează reglementările din sectorul agricol și permite fermierilor să vândă produse cumpărătorilor în afara piețelor de angro, reglementate de guvern, unde cultivatorii au siguranța obținerii unui preț minim. Micii fermieri susțin că schimbările îi fac vulnerabili la concurența marilor companii și că, în cele din urmă, ar putea pierde sprijinul de preț pentru produse de bază, cum ar fi grâul și orezul. Guvernul, în schimb, susține că reformele înseamnă noi oportunități și prețuri mai bune pentru fermieri. Agricultura susține aproape jumătate din cei peste 1,3 miliarde de locuitori ai Indiei și reprezintă aproximativ 15% din economia de 2,7 mii de miliarde de dolari. Liderii sindicatelor fermierilor spun că protestele lor nu vor perturba serviciile de urgență.

"De asemenea, ne vom asigura că greva rămâne pașnică", a spus Tikait. Protestele au fost în general pașnice, dar între poliție și fermieri au avut confruntări în New Delhi în ianuarie, în timpul unei manifestații cu tractoare, când un protestatar a fost ucis și peste 80 de polițiști au fost răniți.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău