India, devastată de ciclonul Tauktae. Cel puțin patru oameni și-au pierdut viața și zeci de comune au fost distruse de ape

  • 16 Mai 2021 18:30
India, devastată de ciclonul Tauktae. Cel puțin patru oameni și-au pierdut viața și zeci de comune au fost distruse de ape

Cel puțin patru persoane au murit în urma ploilor torențiale și vânturilor violente din India, unde se pregătește evacuarea a zeci de mii de persoane înainte de venirea unui puternic ciclon, au informat duminică autoritățile citate de EFE.

Ciclonul Tauktae - prima furtună tropicală majoră a sezonului din India - se deplasează spre nord, paralel cu costa de vest a țării, provocând vânturi puternice în mai multe state din India, potrivit serviciului meteo.

Ciclonul ar trebui să atingă uscatul în dreptul statului Gujarat (vest) luni seara, însoțit de vânturi de între 150 și 160 km/h.

Patru persoane și-au pierdut viața sâmbătă în urma ploilor diluviene și rafalelor puternice de vânt, care au lovit statul Karnataka (sud-vest), potrivit agenției de gestionare a situațiilor de urgență.

Alte două persoane au murit și 23 de pescari sunt dați dispăruți în statul vecin Kerala, au informat mass-media locale.

Aproximativ 75.000 de persoane sunt gata să fie evacuate din zonele de coastă ale statului Gujarat, unde campania de vaccinare anti-COVID-19 va fi suspendată în zilele de luni și marți, au declarat responsabili locali.

India se confruntă cu un val epidemic ucigaș, care a plasat sistemul sanitar în pragul colapsului, cu lipsă de oxigen și de paturi în spitale.

Țara cu 1,3 miliarde de locuitori a înregistrat peste 311.170 noi contagieri duminică, urcând bilanțul oficial al cazurilor la 24,7 milioane. Numărul morților a trecut de 270.000, cu 4.077 noi decese înregistrare în ultimele 24 de ore.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău