India: Cel puțin 30 de morți sau dispăruți în urma viiturilor înregistrate în sudul Indiei

  • 20 Noiembrie 2021 14:27
India: Cel puțin 30 de morți sau dispăruți în urma viiturilor înregistrate în sudul Indiei

Cel puțin 30 de persoane și-au pierdut viața sau sunt date dispărute în urma viiturilor înregistrate în sudul Indiei, a informat presa locală sâmbătă, relatează Agerpres. 

Echipele de salvare au recuperat o duzină de cadavre după ce trei autobuze au fost luate vineri de ape în statul costier Andhra Pradesh.

Alte cel puțin 18 persoane sunt încă dispărute, potrivit site-ului de știri The NewsMinute.

Condițiile meteorologice din ce în ce mai imprevizibile și extreme care au afectat sudul Asiei în ultimii ani sunt determinate de schimbările climatice și exacerbate de defrișări, construcția de baraje și dezvoltarea excesivă, susțin experții.

Zeci de persoane au murit din octombrie în India în urma inundațiilor și a alunecărilor de teren cauzate de precipitațiile abundente, iar meteorologii au anunțat sâmbătă ploi masive în mai multe zone din sudul țării.

Cel puțin 42 de persoane și-au pierdut viața luna trecută în urma ploilor abundente care au lovit statul Kerala.

Vineri, autoritățile acestui stat indian au interzis accesul la templul Sabarimala, unul dintre sanctuarele sacre ale hindușilor, din cauza ploilor abundente.

De săptămâna trecută, sute de credincioși au călătorit în fiecare zi la Sabarimala, cu ocazia unui pelerinaj anual care durează două luni.

Creșterea apelor râului Pamba, considerat sacru, a forțat autoritățile să interzică credincioșilor să se deplaseze acolo pentru o zi, a informat sâmbătă publicația Hindustan Times.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău